Fries Paard Fokkerij

Gepubliceerd mei 25, 23
5 min read

Te Koop: Prachtige Friese Paarden Van Hoge Kwaliteit

We geloven in de kracht van een sluitend concept. Met een helder doel en goed management volgen de verschillende fases in uw fokkerijtraject elkaar naadloos op en kan op elk gewenst moment worden bijgestuurd - Friese paarden te koop: Geschikt voor zowel beginners als gevorderde ruiters. Door met korte lijnen te werken kan onderling veel informatie en ervaring worden uitgewisseld, hetgeen bijdraagt aan de analyse van eerder genomen beslissingen.

Vertrouwen, dezelfde taal spreken en een gemeenschappelijk doel leiden tot de beste resultaten. We helpen u verder. Graag tot ziens, Erwin Spliethof (Fries paard).

Genetische Diversiteit In Het Friese Paard

Stal Chardon is een dekstation en een professionele trainings- en handelsstal te Jorwert gespecialiseerd in Friese sportpaarden. Op deze website informeren wij u graag over onze dekhengsten, diensten en de getalenteerde paarden die wij te koop hebben. Neem gerust contact met ons op indien wij u verder van dienst kunnen zijn.

Welkom bij Cayenne Stables, uw thuis voor raszuivere Friese paarden. Gelegen in Aalsmeer, zijn wij gespecialiseerd in de aankoop, training en verkoop van deze majestueuze dieren. Wij bieden een uitgebreide selectie van prachtige Friese paarden, allemaal zorgvuldig geselecteerd en getraind door ons deskundige team. Ontdek de ongeëvenaarde schoonheid en kracht van deze unieke dieren bij Cayenne Stables.

Te Koop: Friese Paarden Met Ervaring In Endurance

Friese Paarden Te Koop: Betrouwbare En Goed Getrainde PaardenTe Koop: Friese Paarden Met Een Rustig Temperament

Tot 2005 hadden Roelof zijn ouders een melkveehouderijbedrijf aan de Hichtumerweg 14. Langzaam hebben de koeien plaats gemaakt voor paarden en een boerencamping genaamd, Half-Hichtum. Roelof zijn ouders, Rudolf en Ella runnen de camping en Roelof en Hanna de paardenstal. Meer informatie over de camping; In 2004 ging Roelof naar Amerika, daar kwam hij in aanraking met de Friezen (Friese paarden te koop: Veilig en betrouwbaar rijplezier voor het hele gezin).

Te Koop: Friese Paarden Met Een Goede Opleiding In De BasisdressuurTopkwaliteit Friese Merries Te Koop

staat voor Riverside een streek in Californië, Amerika! Hier is de liefhebberij voor het Friese paard begonnen. Roelof heeft vroeger veel gereden onder het zadel in de dressuursport, maar ook 1, 2 en 4 span voor de wagen. Nu is Roelof met name bezig met de fokkerij en ment hij hobbymatig - Friese paarden te koop: Geschikt voor zowel beginners als ervaren ruiters.

Friese Paarden Te Koop: Veilig En Betrouwbaar Rijplezier

Te Koop: Friese Paarden Met Ervaring In SpringenFriese Paarden Te Koop/for Sale

In 2007 heeft ze een periode racepaarden getraind in Nieuw Zeeland. Hanna heeft 2 KWPN merries, die ze uitbrengt in de dressuur Z2 en L2. Af en toe wordt er een veulen mee gefokt. Hanna is docent Paardensport en Houderij aan het Nordwin College in Leeuwarden, heeft haar ORUN 3 diploma en is Ruitervitaal Coach. Friese paarden te koop: Geschikt voor zowel beginners als gevorderde ruiters.

Roelof brengt de paarden uit in de mendressuur en Hanna in de dressuur onder het zadel. De kinderen zijn ook al actief betrokken bij het stalwerk of het trainen van de pony Wij houden zo’n 20 paarden op stal. We hebben fokmerries, rijpaarden, opfok en een aantal pensionpaarden. Voor meer informatie over onze paarden verwijs ik u naar de pagina fokkerij en sport.

Friese Paarden

Het doel van onze fokkerij is het verbeteren van het Friese paard, waar we de typische Friese eigenschappen zoals het royale behang, de zwarte kleur, het mooie front met een licht gebogen hals en de verheven gangen, willen behouden en stimuleren. Uiteraard mag het vriendelijke karakter van het Friese ras hierbij nooit verloren gaan.

Hierbij proberen we de mindere punten van de merrie te verbeteren en de goede kwaliteiten juist te verankeren. Hierbij maken wij gebruik van het KFPS (Koninklijk Fries Paarden Stamboek) en alle gegevens die zij beschikbaar hebben over de goedgekeurde dekhengsten. Onze veulens worden binnen zes maanden na hun geboorte gekeurd op een stamboekkeuring of zogenaamde fokdag.

Te Koop: Friese Paarden Met Uitstekende Bloedlijnen

De merrieveulens houden wij de eerste winter bij ons in een grote, lichte stal met uitloop naar buiten totdat zij in de zomer eveneens de opfok in gaan. Dit vindt plaats in Friesland, waar wij een betrouwbaar adres hebben en zij met zorg en liefde en vakmanschap worden grootgebracht. In de opfok leven veulens samen in grote kuddes, waar ze naar hartenlust kunnen spelen en opgroeien.

Friese Paarden Te Koop: Een Geweldige Toevoeging Aan Je StalFriese Paarden Te Koop: Veelzijdige Paarden Voor Diverse Disciplines

De hengsten worden op tweeënhalfjarige leeftijd voorbereid op de hengstenkeuring, met als doel goedkeuring voor de dekdienst van het KFPS. Mochten ze hiervoor niet in aanmerking komen worden ze opgeleid tot koets- en rijpaard. De merries komen op driejarige leeftijd weer naar huis. Vanaf dit moment en de hierop volgende jaren worden ze opgeleid voor het koetswerk, beleerd onder het zadel, gedekt en voorbereid op de stamboekkeuring - friese paarden te koop.

Topkwaliteit Friese Merries Te Koop

Uitsluitend de stermerries worden door ons weer gebruikt voor de fokkerij, zo hopen wij een bijdrage te leveren aan het behoud van dit prachtige ras. Friese paarden te koop: Perfecte keuze voor liefhebbers van het ras. Te koop: Friese paarden met ervaring in springen.

foto: Martine Ketalaar Voor fokkers die hulp willen bij de hengstenkeuze heeft het KFPS het online fokadvies beschikbaar. Een advies op maat om zo de best passende hengst voor de merrie uit te kiezen. Het advies wordt gegeven door een afgevaardigde uit de KFPS fokkerijraad, iemand met kennis van hengsten en bloedlijnen, en met ervaring in de fokkerij. Friese paarden stal.

Te Koop: Friese Paarden Met Een Liefdevol En Aanhankelijk Karakter

Om tot een goed advies te komen wordt de fokker gevraagd foto’s en liefst ook filmpjes in te sturen. Plus daarbij een wensenlijstje om aan te geven waar de aandacht van de merriehouder naar uitgaat in de hengstenkeuze. Het onderbouwde advies zal binnen circa 10 werkdagen online teruggestuurd worden met daarbij een advies van drie hengsten (fries paard kopen).

te gaan met uitgebreide informatie én het aanvraagformulier voor het online fokadvies (Friese paarden te koop: Vind jouw perfecte metgezel).

Fries Paard Te Koop

Op deze pagina een kleine selectie van onze verkooppaarden. Stal de Mersken heeft zowel paarden met veel kwaliteit voor de dressuur/men sport als brave paarden voor de basis sport/recreatie. We hebben een mooie selectie jonge hengsten, goed opgeleide hengsten, fijne ruinen en prachtige merries voor sport en/of fokkerij! Van basis tot subtop (Grand Prix) niveau! Geselecteerd op karakter, uitstraling en beweging.
fries te koop

fries paard kopen

fries paard kopen

Van veulen tot leerpaard. Gereden en aangespannen, of nog groen. Staat het paard van uw wensen hier niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via ons Contact formulier en wij zoeken de juiste match! .

Meer van Dierenwinkels

Navigation

Home

Latest Posts

Fries Paard Fokkerij

Published May 25, 23
5 min read

Gespecialiseerd In Friese Paarden

Published May 21, 23
6 min read